woensdag 24 december 2008

ayaka

Gister met de Antilliaanse meiden kerstetentje gehad in the Mall.
We hadden een Antilliaans kerstgerecht: ayaka.
De Ayaka is oorspronkelijk een Venezolaanse gerecht maar is al jaren cruciaal onderdeel van de Antilliaanse keuken. En het is tijdens de feestdagen en met name rond oud en nieuw overal verkrijgbaar op de Antillen.

Ayaka is een pittige mengsel van kip met rozijnen, pruimen, olijven, augurken, amandelen of cashewnoten en kappertjes. Deze ingrediënten zijn verpakt door een deeg gemaakt van witte maïsmeel en uiteindelijk gewikkeld in bananenblad, dat wordt vastgebonden en gekookt.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

die cashews hadden ze er voor jou toch wel uitgelaten??? Bedankt voor je kerstkaart en fijne dagen!
Mylène

Anoniem zei

Sorry Li, van die ´fijne dagen´ zijn natuurlijk nu voor jou en je familie niet echt zo fijn.
Veel sterkte.

PS: Ayaka klinkt als ajakkie (niet het recept overigens, hou wel van een Caribisch gerecht)

Groetjes,
Mylène

Li zei

voor mij idd een aparte zonder noten, wij hadden overigens met tonijn niet met kip, reuze lekker

Eef zei

Eej Li,

Jou salade was trouwens heerlijk. We kregen extra eten van iemand die dacht dat ze moest koken dus we hebben je salade lekker opgeluncht! Jammie de bammie! Dank je wel hoor!

Sterkte deze dagen!
Liefs
Eef

Anoniem zei

hmmm, lekker! dat heb ik allang niet meer gegeten...